به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از برنا، امروز فناوری ارتباط با سیم که برای نخستین بار توسط آمریکاییها به منظور ارتباط قسمتهای شمالی با جنوبی به کار گرفته شده، یک صد و پنجاه ساله شده است.
این فناوری که به عنوان پیشزمینه طراحی شبکه جهانی اینترنت به حساب میآید، با همه محدودیتهای آن زمان برای ارتباط ساکنان شرق و غرب ایالات متحده از میان کوهستانها و سرزمینهای ناهموار احداث شد. پس از اندک زمانی، کم کم استفاده از تلگراف گسترش پیدا کرد و سیمهای آن، راه خود را به مکزیک و کانادا باز کردند.
همانطور که پشت محصولاتی مانند آیفون و آیپد، نابغهای به نام استیو جابز قرار دارد، گسترش و پیشرفت تلگراف هم مدیون مخترعی با نام «افبی مورس» (F.B.Morse) است که برای اولین بار در سن 40 سالگی ایده طراحی این وسیله ارتباطی به ذهنش خطور کرد.
مورس از سال 1830 کدگذاریهای خود که شامل مجموعهای از خطهای کوتاه و نقطه بود را برای انتقال پیام طراحی کرد. طولی نکشید که این علامتهای اختصاری به عنوان علامتهای ارتباطی در سراسر جهان پذیرفته شد.
این کدهای ارتباطی رفته رفته به مرور زمان دچار تغییراتی شدند، به عنوان نمونه برای ارسال برخی از پیامها از اعداد استفاده شد که هر عددی بیانگر مفهومی به خصوص بود. مثلاً عدد 73 میان خبرنگاران مفهوم خداحافظی داشت و یا عدد 30 به معنی انتهای پیام یا خبر اراسالی آنها بود.